Київ, бул. Лесі Українки, 23а, Печерська
г. Київ, бул. Лесі Українки, 23а, М Печерська Пн - Нд.: 11:00-19:00 (044) 362-10-57 | (067)458-70-59

Як зробити весільний вінок своїми руками?

Як зробити весільний вінок своїми руками?

Такий елемент «декору» нареченої, як вінок на голову з живих квітів, у сучасній Україні поки не дуже користується належною популярністю. Наші нареченої чомусь дуже чіпляються за нещодавно вигадані традиції. Мовляв, із покоління в покоління всі жінки в сім'ї прикрашали свої голови у день весілля фатою, нібито саме так правильно.Із цього навіть зробили прикмету: чим довшим у нареченої фата, тим довшим і радіснішим буде життя молодят. Але це все «виссмоктані з пальця» прикмети. Якщо говорити про справжні традиції, яких справді дотримувалися наші предки, мається на увазі ще з язичницьких часів, то вінок із живих квітів прикрашав голову нареченої в день укладання шлюбу. Такий вінок наречена плела самостійно, вплітаючи в нього різні квіти та трави. Під час цього процесу дівчина читала спеціальні змови для вдалого заміжжя.

Потім до вінка додали стрічки, і він трансформувався у постійний елемент щоденного українського жіночого одягу. Такий вінок носили незаміжні дівчата, а після весілля вже одягалася хустка. І «весільний вінок» українська наречена одягала наче востаннє. Тому, для нареченої весільний вінок був мало не схожий на весільний рушник. До процесу плетіння вінка підходили так само ретельно, як і до вишивання рушника.

Взагалі, для наших пращурів вінок був дуже символічний. Зверніть увагу, адже саме на вінку гадали незаміжні дівчата на «Івана купала». Саме вінок, як символ заміжжя, дівчата відправляли в мандрівку річкою у пошуку майбутнього нареченого.

Але якщо відкинути традиційну частину цього обряду, вінок - це дуже красиво, жіночно та ніжно. Наречена з вінком на голові з живих квітів та трав виглядає дуже свіжо, невинно та чисто.

Свадебный венок из живых цвтеов

Зрозуміло, що сучасна наречена навряд чи вплітатиме у вінок цілющі трави. І це зрозуміло. Так само, як і те, що вона буде на своєму весіллі не в сорочці або сарафані, а в красивій весільній сукні. Час таки вже давно змінилося. То який же він – сучасний весільний вінок нареченої? І як його зробити своїми руками?

Робимо весільний вінок із живих квітів своїми руками

Перше, на чому хочеться сакцентувати увагу, це те, що для вінка потрібний вихідний матеріал з довгими і гнучкими стеблами. Якщо ви хочете використовувати такі квіти, як троянди, то це повинні бути невеликі троянди з максимально тонкими стеблами, щоб наш вінок красиво лежав на голові і не стовбурчився. І не забудьте одразу ж зрізати шипи! Прекрасним доповненням до троянд буде різна зелень. Будь-які її різновиди дуже легко придбати у квіткових магазинах.

Процес виготовлення вінка

Для початку вам потрібно точно визначитися із квітковою композицією. Тут все дуже просто: зберіть квіти та зелень у букет. Якщо в букеті зібрана вами композиція буде виглядати відмінно, у вінку вона виглядатиме так само.

Как сделать свадебный венок 1

Тепер розберіть матеріал на елементи. По суті нам знадобляться лише вершки рослин, те, що виступатиме з вінка, так звана «корона». Тут з розміром вам уже треба буде визначитися самостійно, все до смаку, як то кажуть. Решту зелені можна зрізати зі стебел. Довжина самого стебла за межами елементів його майбутньої «корони» має бути близько 10, максимум 15 см. Більше не треба.

Как сделать свадебный венок 2

Для роботи над вінком вам ще знадобляться якісь інструменти та матеріали як:

  • зелена нитка у тон до стебел;
  • садовий секатор або міцні ножиці;
  • тонкий дріт, бажано зеленого кольору.

Процес плетіння вінка рекомендуємо починати з передньої частини майбутньої корони. Візьміть кілька базових квіток композиції, у нас це троянди, і перев'яжіть їх стебла по спадаючому від квіток між собою.

Как сделать свадебный венок 3

Как сделать свадебный венок 4

Це буде наша перша базова основа, до якої все в тому ж спадному режимі ми будемо нитками примотувати продовження нашого вінка. Додавати нові стебла слід досить часто, щоб наш вінок не був «лисим».

Как сделать свадебный венок 5

Продолжаем вплетать все новые и новые ветви до тех пор, пока не достигнем длины соответствующией объёмам нашей головы. Кстати, объём головы рекомендуем заранее измерять сантиметром.

Как сделать свадебный венок 6

Как сделать свадебный венок 7

Как сделать свадебный венок 8

Коли вінок набрав необхідну нам довжину, ми дуже акуратно скріплюємо його кінець із початком, замикаємо коло. Тут кріплення найкраще здійснювати дротом. Якщо місце кріплення у вас вийшло не дуже акуратним, його можна сховати під додатково додані квіточки або зелень, які ми фіксуємо все тієї ж раніше використаною зеленою ниткою.

Как сделать свадебный венок 9

Как сделать свадебный венок 10

Как сделать свадебный венок 11

Как сделать свадебный венок 12

Далі ми можемо прикрасити наш вінок додатковими елементами. Це можуть бути, як у нашому випадку, стрічки в тон до сукні нареченої.

Как сделать свадебный венок 14

Такий вінок також можна одягати поверх фати. Виглядає дуже ефектно, чи не так?

Свадебный венок можно надевать поверх фаты

Дуже сподіваємося, що всі наші поради будуть вам корисними, і в день свого весілля ви виглядатимете неперевершено!

Ariamo

©2008 - 2023. Салон весільних суконь "Гранд Ажур"

Розробка сайта студія Ixtlan